Ubuntu-Linux Users

From SpaceElevatorWiki.com
(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
(OgreDotNet)

Revision as of 07:29, 6 May 2009

Contents

MonoDevelop

Ubuntu 9.04 has Mono 2.0 and MonoDevelop 2.0 beta. All the pieces are now in the repository!

sudo apt-get install monodevelop-debugger-mdb monodevelop-debugger-gdb

OIS

Get OIS 1.2 from sourceforge:

sh bootstrap
./configure --prefix=/usr
make
sudo make install

Ogre3D from source

OgreDotNet complains if you do not have the NVidia Cg Toolkit Ogre plugin installed. It's not compiled in within ubuntu's ogre distribution, that is why we need to install Ogre3D from sources.

Dependencies :

sudo aptitude install libzzip-dev libzzip-0-13 libxaw-headers libxmu-dev \
libxmu-headers libxpm-dev libfreeimage-dev libfreeimage3 libxrandr nvidia-cg-toolkit \
libfreetype6-dev libxaw7-dev libxxf86vm-dev libxrandr-dev xlibmesa-glu liblu1-mesa-dev

Get:

wget http://downloads.sourceforge.net/ogre/ogre-v1-4-9.tar.bz2

Build:

./configure --prefix=/usr --enable-openexr && make && sudo make install

OgreDotNet

sudo aptitude install swig cmake nant libmono-winforms2.0-cil
svn checkout http://ogredotnet.googlecode.com/svn/trunk/ ogredotnet-read-only 
cd ogredotnet-read-only
./build.sh

Issue

Under some circumstances, prebuild complains because the root Xml node of the prebuild.xml file should be called "PreBuild" instead of "Prebuild" (notice the subtle uppercase B). Try both in case of doubt.

MyGUI

sudo aptitude install uuid-dev uuid libfreetype6-dev libfreetype6
bzr branch lp:~jeko-ios-software/openracing/mygui-or
cd mygui-or
./configure --with-ogredotnet=../ogredotnet-read-only/bin
make
sudo make install

Below is not used yet:

svn co https://my-gui.svn.sourceforge.net/svnroot/my-gui/trunk my-gui  
cd my-gui
sh bootstrap
./configure --prefix=/usr
make
sudo make install

ODE

If your system is x86, just install the APT package: (This did not work for me. I recommend installing from src.)

sudo apt-get install libode0debian1

If not, download ODE 0.11 from here http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=24884

Compile and install with:

./autogen.sh
./configure --with-trimesh=opcode --prefix=/usr --enable-shared --disable-demos --enable-new-trimesh
make
sudo make install

OpenAL

Nothing complicated:

 sudo apt-get install libopenal0a

TAO Framework

Download from here: http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=170616

If you installed ODE from the APT repository, you just have nothing to do.

If not, edit bin/Tao.Ode.dll.config, replace

<dllentry os="linux" dll="libode.so.0debian1" />

by

<dllentry os="linux" dll="libode.so" />
Personal tools